Kéményszegély

 A kémény és fedőanyag találkozásánál használjuk. Szinte minden fedőanyaghoz más előhajtással készül. Rendelésnél jó tudni a cserép hullámméretét.

Választható színek:

Kiválasztás törlése
  • Általános leírás

Termékleírás

A tető méreteivel és színével harmonizáló szegélyeket is készítünk, amelyeket raktárról azonnal tudjuk biztosítani. Az egyedi méretű szegélyeket is 1 napon belül felár nélkül készre gyártjuk az Ön igényének megfelelően.

Minden tető elengedhetetlen része a szegélyezés. Az általunk forgalmazott lemezek mindegyikéből készítünk élhajlított szegélyt.

A fémlemez szegélyekhez olyan anyagokat kell használni, amelyeket a velük érintkező anyagok vagy a tetőfedésről folyó víz nem károsít, így erre a célra kitűnően alkalmasak, például a TRIFA bevonatos lemezek.
A korróziós hatások kizárása miatt, kerüljük az eltérő anyagú fémlemez szegélyek összeépítését (pl vörösréz-alumínium).

A tetőfedések szegélyezéseinek elemeit és a köztük lévő kapcsolatot úgy kell kialakítani, hogy a hőmérséklet változás hatására szabadon tudjanak tágulni-ősszehúzódni és ne alakulhasson ki bennük feszültség.

A szegélyezéseket úgy kell rögzíteni , hogy a rögzítés a szél nyomó és szívóerejével szemben ellenáló legyen. Azokat az elemeket amelyeken a víz közvetlenül átfolyik közvetett módon, beakasztó fércekkel, rögzítő szegélyekkel kell felszerelni, melyeknek a távolsága 250-333 mm legyen de az erős szélhetásnak kitett helyeken ezt a távolságot célszerű sűríteni, esetleg folyamatos beakasztó fércet alkalmazni. A férceket a deszka aljzathoz vagy a lécezéshez minimum 2-2 db legalább 2,8/25-ös mm méretű tüzihorganyzott szeggel kell felerősíteni.

A vízszintes szegélyezési elemekben a hőmozgás levezetését kettős állókorcos kapcsolattal célszerű kialakítani (pl.fallefedés). A ferde szegélyezési elemeket pedíg úgy kell egymásba toldani, hogy a hőmozgás szabadon lejátszódhasson a köztes elemekben (pl. vápa, falszegély, oromszegély).